de musici

Bam12schoef

Gianfranco Bartolussi (Rimini, 1962) begon als leerling in de granietwinkel van zijn vader, maar maakte als twintigjarige de overstap naar de muziek. Na vele omzwervingen en talloze bandjes en engagementen belandde hij in Amsterdam, waar hij als pianist Bam Commijs zijn passie voor muziek uitdraagt in zijn trio en ook actief als componist en begeleider voor theatergroepen, koren en artiesten.

renate foto voor bartolussi

Renata Rossa (hier bekend als Renate Jörg) werd in 1982 geboren in Borzonasca in de bergen van Ligurie. Haar moeder werkte in een bar, haar vader in de bouw. Ze bracht haar jeugd zingend door op een nonnenschool in Milano, waar ze voor het eerst achter de piano zat. Later kreeg ze een accordeon op haar schoot en werd verliefd op een edelsmid uit Amsterdam. Voor hem vertrok ze naar het noorden, waar ze nu als muzikante door het leven gaat (accordeon, piano, zang, compositie).

Daniel_B&W_IMG_7629_WEB-1

Daniele Coccolamante (Castelgranitto, 1985). Als zoon van een begrafenisondernemer uit Padua groeide de kleine Daniele op met het gezang van groepen klaagvrouwen en treurtenors. Om zelf het leven te kunnen omarmen vertrok hij op 15-jarige leeftijd naar Rome, waar hij deel uitmaakte van de hard punk formatie “Funghi i Cane”, eerst als gitarist, later als bassist. De reputatie van meest vrijgevochten stad van Europa lokte hem naar Amsterdam, waar hij nu te vinden is onder de naam Daniel van Huffelen.

Advertentie

2 gedachten over “de musici

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s